Racing och tjejer

Idag finns det många tjejer som upptäckt tjusningen med racing, vare sig det handlar om folkrace, dragrace, motorcykelrace eller med båt. Om du är tjej och skulle vilja börja med en racersport är du inte ensam! Om du inte känner någon som håller på med en racingsport kan steget att prova på kännas långt. Du ska nu få tips på hur du kan uppnå din dröm.

Racing

Det finns olika slags racersporter och de flesta börjar med den sport som erbjuds där de bor. Folkrace finns över hela Sverige, men om du vill köra snabbt med snöskoter bör du bo i norr. Båtracing är vanligare vid kusterna än i inlandet, men oavsett vart du bor finns det en möjlighet att få hålla på med någon slags racersport. Förr var racing en killsport och det fanns knappt någon tjej som deltog, men idag är det en sport som fler och fler tjejer upptäcker. Att hålla på med racing handlar både om snabbhet, men också om teknik – i dubbel bemärkelse. Du behöver ha en bra teknisk utrustning, en bra motor och bra däck för att kunna hålla på med din favoritsport. Om du letar efter passande däck till din bil har www.hjuldepan.se kompletta uppsättningar av begagnade däck – prisvärt och smidigt. Men det handlar också om hur du kör fordonet: hur tekniskt skicklig du är. Förr i tiden var både bilar, båtar och motorcyklar större och grövre och för många tjejer var det för fysiskt jobbigt att köra dem. Idag är maskinerna mindre och kräver mer finmotorik och mindre ren muskelstyrka – det gör att racersporter också passar tjejer idag.

Hitta likasinnade

Om du inte känner någon som håller på med en racingsport kan det ibland kännas svårt att verkligen börja. Ett tips är att leta upp andra tjejer på nätet som håller på med den racersport som du är intresserad av. Du kommer snart upptäcka att du inte är ensam! Det bästa är om du kan få kontakt med flera tjejer och höra hur de började. Det är inte ovanligt att tjejer börjat med en motorsport då deras pappa, bröder eller pojkvän tävlar och hon sedan också blivit intresserad. Om du inte känner någon får du istället antingen gå till klubben och söka upp andra som tävlar eller gå till en tävling och försöka skapa kontakter. Det enklaste kan dock vara att gå till en tävling där en av tjejerna som du fått kontakt med via internet ska delta. Gör upp med henne om att du vill komma och titta på tävlingen, ta en fika och titta på hennes bil, motorcykel eller båt. De flesta blir bara glada att få introducera en till person till sin favoritsport. Chansen är också stor att du träffar andra personer och kan börja bygga upp ett kontaktnät. För att börja med en racersport måste du också ha ett racerfordon och genom att gå på en tävling kommer du lättare kunna få tips och erbjudanden om passande motorer.

clubblog