Hitta en bra bil för racing

Om man vill börja köra racing måste man först och främst ha en bil att köra i. Det finns sällan bilar att låna, även om man kan få provköra eller åka med någon gång i bland. Men hur hittar man egentligen en bra bil för racing?

Var köper man en racingbil?

Det är inte helt lätt att bara köpa en racingbil. Hos många återförsäljare finns flera olika bra BMW bilar som sedan kan trimmas och göras i ordning för att köras på bana. De kommer dock inte upp i samma klass som en Formel 1-bil. Man kan också köpa en racingbil begagnad. Då kan det löna sig att fråga runt på racingbanor, eller att annonsera i olika fordonstidningar samt online. På så sätt kan man få tag i en bil som är färdig för banan direkt om man inte vill göra små förändringar på egen hand.

Kända bilmärken inom racing

Det finns flera bilmärken som är välkända inne på tävlingsbanorna. Ferrari är ett sådant märke, liksom Subaru, Bugatti, Toyota och Citroën. När det handlar om racingbilar kan man inte heller bortse från bilmärket Mercedes som främst gjort sig kända för Formel 1-bilar när det handlar om tävlingsbilar.

Vad kostar en racingbil?

En racingbil är inte direkt ett billigt inköp. Man får räkna med närmare 100 000 kronor eller mer för bilen, och då kan man dessutom behöva göra lite arbete på den. En Formel 1-bil går sällan för mindre än någon miljon kronor så länge den fortfarande är tillräckligt bra för att hävda sig på banorna. Om man vill köpa en racingbil kan det alltså krävas att man sparar ett tag för att man ska ha råd.

Var får man köra snabbt?

I Sverige och i de flesta andra länder finns det regler för hur fort man får köra på vägarna. Det handlar helt enkelt om att vägarna ska vara tryggare för alla. Om man vill köra fortare än hastighetsbegränsningarna får man söka sig till olika tävlingsbanor. Sådana finns till exempel i Mantorp samt Anderstorp. Men även där finns det vissa regler man måste förhålla sig till. Det brukar dock gå bra att testa hastigheter uppemot 150 km/timme.

clubblog