Krav på en racerförare

Okategoriserade

Inom racingvärlden förekommer en mängd olika sorters förare. Det här är faktiskt en sport där det inte läggs alltför mycket vikt vid hur föraren ser ut. Det handlar istället om hur denne framför sitt fordon på banan. Här accepteras man för sin körning, inte för sin längd eller kroppsform.

Hålla koll på sin träning

För att man som förare ska orka med en dag på banan behöver man dock vara i relativt god form. Det skadar inte att i alla fall motionera lite lagom till vardags. Att vara ute och springa med mobilen i högsta hugg är dock sällan speciellt effektivt. Att däremot ta promenader, kanske träna lite på gymmet och under tiden bära smartklockor som passar till telefonen är ett bra val. Då registreras träningen, samtidigt som man inte behöver ta lika mycket notis om eller riskera att distraheras av sociala medier med mera.

Viktgränser

Man kan inte bortse från att övervikt blir allt vanligare hos både barn och vuxna. Det är dock inte något som det tas speciellt mycket hänsyn till inom racing. Det spelar vanligen ingen roll om en förare är överviktig, inte så länge fordonet kan framföras på ett säkert sätt på banan. Det som dock är viktigt att tänka på är att man som förare måste få på sig de säkerhetskläder som krävs och bilens bälte ska nå runt kroppen.

Fysisk styrka

Det är inte fel att ha lite fysisk styrka när man är ute på banan. Om man mekar med sin bil själv krävs det att man ska orka byta däck, krypa på marken, lyfta vätskor och mycket annat. Om man känner att kroppen har lite svårt att bilda muskler kan det vara så att man behöver ta ett vitamintillskott av något slag. Kanske äter man inte riktigt så som man borde? En tuffare vardag ställer högre krav på kosten och det är något inte alla har så stor kunskap om.

God psykisk form

Som förare på en racingbana måste man vara i god psykisk form, annars kan det gå illa både för en själv och för andra tävlande. Att sitta i en bil och köra varv efter varv kan bli psykiskt påfrestande och om man inte mår bra från början kan det bli än värre.

Återhämtning efter skador

Om man kraschar inom racing kan man ha tur och klara sig utan allvarliga skador. Det kan dock också gå illa. Rent av så illa att man avlider. Om man är i relativt god fysisk form har man större chans att klara sig vid en krasch och i regel går också återhämtningen efter olyckan snabbare. För en racingförare kan det alltså löna sig att röra en del på sig mellan loppen.

clubblog