Träna för en racingkarriär

Racing är en tuff sport där du kommer ställas inför många utmaningar, både fysiskt och psykiskt. Om du tänkt göra detta till en karriär behöver du därför vara medveten om att det kommer ställas många och höga krav på dig, det är inte bara för att du ska kunna vinna lättare utan även för att din kropp inte ska ta stryk av racingen. Som all annan fysisk aktivitet är det vanligt med skador av olika slag inom racingen. Men med rätt träning kan du undvika dessa. Eller i alla fall minska återhämtningstiden och kunna ta dig tillbaka till banan snabbare.

Konditionsträning

Den oinvigde kanske tror att man inte behöver vara i bra kondition för att kunna köra racingbil. Det är givetvis helt fel, racing är extremt krävande ur den aspekten och du måste ha bra ork för att klara en dag på banan eller i skogen. Bra träning här är löpning, skidåkning eller andra idrotter som snabbt och effektivt bygger kondition. För att det ska bli lättare att komma ut i spåret är det smart att investera i bra träningskläder som du trivs i. Om du har ett par snygga träningstoppar dam i garderoben kommer det bli lättare att få träningen gjord.

Styrketräning

En av de vanligaste skadorna i racing är axelskador, och att handlederna tar stryk. Det kommer sig bland annat av att du behöver hålla ratten hårt, samtidigt som bilen vibrerar. Se till att bygga styrka i dessa kroppsdelar för att förebygga och behandla skador samt för att bli en bättre förare. Klassiska styrketräningsövningar för överkroppen, som bänkpress, armhävningar och axelpress, är bra att göra regelbundet. Men se också till att jobba med att stärka greppet. Det kan du göra med hjälp av klassiska “crushers”, grepptränare. Köp ett par sådana och använd dem när du tittar på TV eller tar en paus på jobbet.

clubblog