Sebastian Vettel

Sebastian Vettel är en tysk racerförare som föddes i Heppenheim i Hessen 1987. Han kör sedan säsongen 2015 för stallet Scuderia Ferrari. Säsongen 2011 blev han total världsmästare efter att ha säkrat segern redan med fyra race kvar på året. Han blev i och med detta den yngste i historien att försvara sin världsmästartitel som då endast 24 år och 98 dagar gammal. Under den säsongen lyckades Vettel ta 15 pole positions av säsongens totala 19 race vilket också var ett nytt rekord som innan dess innehölls av Nigel Mansell som 1992 hade stått i pole position 14 av den säsongens 16 race. 2013 tog Vettel sin fjärde raka F1 – världsmästartitel efter att ha slutat som etta i Indiens Grand Prix.

Lång karriär redan från unga år

Vettel har varit aktiv sen 2007 och samlat på sig många vinster under årens lopp. Han debuterade 2007 och har sen dess vunnit mästartitlar 2010, 2011, 2012 och 2013. Han har hittills kört totalt 182 lopp där han segrat i 44, kommit tvåa 21 gånger och trea 24 gånger. Totalt har han 86 pallplatser och 46 pole position. Han har kört snabbaste varv 28 gånger och samlat på sig en total poäng på 2108. Det var 2012 Vettel vann Brasiliens Grand Prix som var så tajt att det endast var tre poäng som skilde honom från Fernando Alonso som låg tätt efter. Innan Vettel 2015 började köra för Ferrari körde han för RedBull / Renault och innan dess hade han sina två första år kört för Ferrari. Tillsammans med sin landsman Michael Schumacher har han vunnit landslagstävlingen Nations Cup i Race of Champions för Tyskland ett flertal gånger.

Formel 1 som present

Formel 1 är en sport som inte är så stor just i Sverige. Det anordnas inte stora tävlingar utan det är utomlands som sånt händer. I Sverige följs tävlingarna via tv och datorer men de riktigt entusiastiska väljer såklart att åka dit i världen där tävlingen anordnas. Det är en riktig folkfest att befinna sig på en sådan tävling live så för den motorintresserade är det verkligen en jätteupplevelse att göra en sådan resa. Stora tävlingar anordnas i länder som Italien, Mexico, Tyskland och Brasilien så det handlar om länder som har så mycket mer än bara dessa tävlingar att erbjuda så det kanske är något att fundera på som present till 50-åringen tillsammans med ett party från partykungen.se. En resa till Italien med en Formel 1 tävling och kanske ett besök i Vatikanen och en massa god mat!

clubblog