Lite om Marcus Ericsson

Marcus började med gokart

Marcus började med gokartMarcus Ericsson är just nu en av Sveriges hetaste unga racingförare och den enda svensken som tävlar i bilvärldens snabbaste och mest prestigefyllda serie, Formel 1. 27-åringen började sin karriär på gokartbanan och har sedan dess jobbat sig uppåt. På meritlistan finns bland annat seger i brittiska Formel BMW-mästerskapet 2007. Sedan 2015 tävlar han för stallet Sauber i F1-serien. Tyvärr har framgångarna hittills lyst med sin frånvaro och han har som bäst kört in på en niondeplats. Mycket tyder dock på att han har en uppåtgående formkurva och om Sauber lyckas få ordning på sina bilar kan han mycket väl stå på prispallen framöver.

Om du vill följa Marcus på banan så är det naturligtvis enklast att hålla koll på sändningstiderna på TV. Men för att verkligen få en känsla för sporten och uppleva ljuden, farten och stämningen så är det värt att besöka någon av de 21 lopp som ingår i serien. Tyvärr finns ingen möjlighet att se F1 live i Sverige utan det är utlandsresa som gäller. Många av loppen körs i Europa, bland annat klassiska och lyxiga Monaco Grand Prix. Enklast är att flyga och bor du i någon av storstäderna är det oftast enkelt att hitta flyg. Från Mellansverige kan du ta flyg Östersund Stockholm och sedan vidare ut i världen. Varför inte kombinera till exempel F1-tävlingen i Monza, Italien med solsemester?

Solen går upp över racingbananKostnaderna och tillgängligheten varierar mellan de olika loppen, men oftast får du betala några tusenlappar för bra platser och möjligheten att heja fram just din favoritförare. Enklast är oftast att kontakta en resebyrå som specialiserat sig på sportresor för att få tag på de åtråvärda biljetterna. Då kan du också få flyg och hotell fixat via samma bolag. Dessutom brukar de fixa transfer mellan hotell och banan, något som kan vara rätt krångligt om man inte känner till platsen sen innan. Glöm inte att ta med den svenska flaggan så att det syns att du är där för att stötta Marcus!

Marcus bästa race hittills var tidigare i år när han tog poäng i Bahrain. Nu hoppas många på att han står inför en riktigt produktiv säsong med många poäng och stabil form. Tyvärr har Sauber periodvis haft problem med både bilarnas fart och hållbarhet, även detta ska under denna säsong ha förbättrats, något som den fina placeringen vittnar om. Nu gäller det bara att hålla tummarna för Kumlaföraren.

clubblog