Lite om dragracing

Dragracing är en motorsport som har sina rötter i USA, där målet är att komma först förbi mållinjen på en rak sträcka. Vanligtvis tävlar två fordon bredvid varandra, även om det i USA numera förekommer banor där fyra bilar tävlar samtidigt. För att komma först i mål gäller det att ha kort reaktionstid, hög acceleration på fordonet, och en känsla för tajming. Dragracing utfördes ursprungligen med bilar, men det är en sport som förekommer med alla typer av motorfordon, från motorcyklar och snöskotrar till båtar.

En annan variant av dragracing som har uppstått i Norrland är så kallad db-dragracing, det vill säga decibel-dragracing. Inom denna ”gren” av dragracing handlar det inte om att komma upp i så höga hastigheter som möjligt, utan så högt decibeltal som möjligt, med hjälp av det ljudsystem man har inbyggt i bilen.

Efter att ha lyssnat på både högljudda motorer och högljudda högtalare är det viktigt att man har en skön säng att bädda ner sig i på kvällen, så att man kan slappna av ordentligt och njuta av tystnaden. Om du skulle vilja uppgradera till en lite mer uppbyggd säng ska du gå in på Sleepo.se, där du bland annat hittar kontinentalsängar. Kanske hittar du också en racerbilformad säng där, om du känner att du inte riktigt kan släppa dragracingbanan.

clubblog